Zone AfterWar III: Chaos - 17.6. - 19.6.2016

Třetí díl proběhl v prostoru nedaleko Mutěnic ve dnech 17.-19. 6. 2016. A stalo se toho opravdu hodně.
Začneme ale od začátku - Na začátku LARPu se objevila nová frakce Ingen, o níž se mluvilo už v předchozím dílu. Nedlouho po svém příchodu se spojili s barmanem a poté se jim shodou náhod povedlo obsadit základnu R.A.Gu - ten musel jít zachránit doktorku. Dobití základny stálo R.A.G. spoustu usílí i času a za pomoci stalkerů se jim to nakonec povedlo. Ingen se stáhl do blízkého lesa, kde založil tábor. 
V R.A.Gu po pár hodinách propukla vzpoura (vedená externím vyslancem komandérem Koljou) a kapitán byl vyhnán, ovšem za následné podpory věrných členů R.A.Gu přišli vzbouřenci o munici i broky. Po sjednocení sil a stalkerů kapitán provedl útok na vzbouřence a základnu opět dobil - nutno říct, že i za podpory mutantů, ale k tomu v dalším odstavci.
Kdo byl vlastně komandér Kolja, který vzpouru vedl? Během celé hry se objevovali náznaky, že není jen tak někdo - R.A.G. Corporation, základní organizace, jíž byl podporovaný i R.A.G. v naší oblasti, jej vyslal jako externího pozorovatele - alespoň oficiálně. Stalkeři mohli postupně zjišťovat, že s ním něco není v pořádku, po převratu a vyhnání Kapitána převzal moc a dokonce částečně ovládal mutanty. Během této doby vyšlo najevo, že opravdu není člověk, ale tzv. supermutant, vzácný tvor vytvořený v laboratořích R.A.Gu v hlavním štábu, v Novém Berlíně. Nikdo přesně neví kdo tito supermutanti jsou, ani kolik jich je, víme jen, že mají nahradit lidi, jako levná pracovní síla či nový druh, lépe uzpůsobený pro působení v tomto světě.
Při opětovném dobívání základny Kapitánem se proti komandéru Koljovi vzbouřili i mutanti, kteří už jeho diktaturu nemohli vystát. Zabili ho a utekly kamsi do zóny. 
Po tomto incidentu se R.A.G. snažil vzpamatovat, Kapitán se rozhodl opustit mateřskou korporaci (právě kvůli pokusu korporace jej nahradit). U vědce ale došlo k nehodě - byl nalezen Hans, vědcův pomocník - ten říkal něco o uprchlém experimentu, ovšem nic jiného nevěděl. Vědec není k nalezení.
Do večera se zdála být zóna zase trochu klidnější, ale pak se ztratil i technik Sergi. 

Ten byl nalezen v podobě "upíra" skupinkou stalkerů u vykopaných hrobů, které se celý den objevovali po zóně i s různými deníkovými záznamy. Při pokusu s ním komunikovat je požádal, aby mu dovedli oběť - nejhoršího člověka v zóně. Stalkeři vybrali barmana - toho ovšem Sergi nezabil, ale pravděpodobně nakazil a při pokusu stalkerů jej zlikvidovat uprchl. Sergei se ještě ukázal u baru a zmizel následně taky. 

Objevili se až ráno, už v tzv. lidské podobě a dohodli se s doktorkou, že za to, že je může zkoumat, můžou zůstat u R.A.Gu. 
Ingen se v důsledku barmanovi přeměny vzdal jejich spojenectví a začal vyjednávat s R.A.Gem o vzájemném příměří a o rozdělení spravovaných území a pravomocí.

Zone AfterWar
Vytvořeno službou Webnode
Vytvořte si webové stránky zdarma! Tento web je vytvořený pomocí Webnode. Vytvořte si vlastní stránky zdarma ještě dnes! Vytvořit stránky